AARHUS CITY TOWER

Affärsfolk, privata hotellgäster och Århusbor kan se fram emot en utbyggnad av populära Comwell Aarhus, som kommer att stå klar våren 2026 med ett nytt 16 våningar högt hotelltorn med skybar och takterrass.

NY SILHUETT FÖR STADENS SKYLINE

Comwell Aarhus ligger centralt i Århus och har under de senaste tio åren utgjort en markant silhuett i stadens skyline. Hotellets höga, smäckra torn fungerar nästan som en fyr i staden – och den positionen understryks nu av en utbyggnad med ett nytt hotelltorn på 16 våningar.

Det nya hotelltornet är ritat av Arkitema och byggs av Nordstern i samarbete med byggherren CLF Lorenzen K/S och Comwell Hotels som hyresgäst för hotelltornet.

INTERNATIONELL ATMOSFÄR MED STANS BÄSTA UTSIKT

När hotelltornet står klart våren 2026 kommer det att öka kapaciteten med 161 hotellrum, gym, möteslokaler, en restaurang och en 370 m2 stor takterrass med skybar, där hotellgästerna kan njuta av en 360-graders utsikt över Århus centrum.

På första våningen byggs en mellanbyggnad som förbinder befintliga Comwell med det nya hotelltornet så att man får ett behagligt och naturligt samband mellan de båda byggnaderna.

Upp till 12:e våningen placeras hotellets rum, som alla inreds med prefabricerade badrum från Green Box. Badrummen designas och skräddarsys specifikt för det nya hotelltornet och levereras i nio olika varianter.

FAKTA

 

PROJEKT

Comwell Aarhus City Tower (DK)

KATEGORI

Hotell

BYGGNADSTYP

Nybyggnation

INVOLVERADE

Byggherre: CLF Lorenzen K/S
Entreprenör: Nordstern
Arkitekt: Arkitema K/S

Bilder

Arkitema (rendering)

KONTAKTA OSS

DIN LEVERANTÖR AV PREFABRICERADE BADRUM

VI STÅR REDO ATT GE DIG RÅD

Om du har några frågor eller behöver vägledning är du alltid välkommen att kontakta oss.

Som experter på prefabricerade badrum erbjuder vi kompetent rådgivning som kan hjälpa dig att skapa den bästa badrumslösningen till ditt projekt.

Vi ser fram emot att höra av dig.