Green flow

ett vattenbesparande system

Framtidens badrum skyddar framtidens dricksvatten

På Green Box vill bidra till hållbarare byggen med lösningar som gynnar både ekonomi och miljö. Innovation och utveckling är avstampet för vår ambition att bidra till den gröna omställningen i byggbranschen, och med ett innovativt och miljöorienterat fokus bidrar vi till att sätta nya standarder.

Rent dricksvatten

även i framtiden

Globalt är vattenbrist ett växande problem som redan drabbar stora delar av världens befolkning. Det är viktigt att vi tar ansvar och sköter om de resurser som jorden har. Vi vill gärna bidra till att säkra dricksvattnet för kommande generationer. Därför har Green Box utvecklat ett innovativt, vattenbesparande system för byggbranschen.

Green Flow är ett patenterat system som återvinner vatten i stora flervåningsbygg- och renoveringsprojekt och därmed utnyttjar vårt grundvatten mer effektivt.

Genom att återanvända vatten från duschen till att spola i toaletten med kan Green Flow minska vattenförbrukningen med upp till 27 % per år i ett genomsnittligt hem med fyra personers vattenförbrukning.

”Oavsett om det handlar om byggmaterial eller naturresurser måste vi ta hand om dem och tänka i termer av smartare lösningar. Framtidens badrum måste därför också skydda framtidens dricksvatten.”

 

MOGENS JEPPESEN, COO, GREEN BOX A/S

Vi använder vattnet en extra gång

Green Flow är ett vattenbesparande aggregat som återvinner vatten från duschar för spolning av toaletter. På så sätt kan vattenförbrukningen från driften i ditt framtida bygge minskas med upp till 27 % i genomsnitt.

Vattnet från duschen samlas automatiskt upp och förvaras i en reservtank tills det spolas ut i toaletten. Systemet har en otroligt låg strömförbrukning eftersom det bara går på 24 volt.

Det finns ingen risk för bakteriebildning eftersom vattnet genomgår två reningssekvenser. Först en grov filtrering, där till exempel hår filtreras bort. Därefter en rening som tar bort eventuella bakterietillväxter. Inga giftiga kemikalier används för denna rening.

 

3 goda skäl att välja Green Flow

Med Green Flow i ditt nästa byggprojekt hjälper du slutanvändaren att:

 

  • minska onödig vattenförbrukning
  • slippa för dyra vattenräkningar
  • minska miljöpåverkan från vårt naturliga vattenkretslopp.

Enkelt underhåll och drift

Vi lägger stor vikt vid att du ska få ett lyckat byggprojekt när du samarbetar med oss. Därför fokuserar vi i utvecklingen av Green Flow på att säkerställa ett så enkelt underhåll av systemet som möjligt.

Green Flow har lång livslängd. Systemet är framtaget för att ha ett minimalt behov av service och underhåll eftersom det är självrenande och i första hand underhåller sig självt. Det innebär att det inte finns några filter som ska bytas.

Alla komponenter i Green Flow är noggrant testade och utvalda utifrån kriterier som lång hållbarhet och säkerhet och stabilitet i leveransen av material från välkända leverantörer. Det säkerställer hög kvalitet och enkel åtkomst till komponenter vid service.

Vid leverans av Green Box-badrum med ett Green Flow-system ingår automatiskt en underhållsguide som innehåller all relevant information för verksamhetsutövaren.

Det måste vara enkelt att spara vatten

Att spara vatten måste vara enkelt både i uppförandet av ett bygge, men även för de framtida boendena. Att göra det komplexa enkelt har därför varit vårt fokus vid utvecklingen av Green Flow – både vad gäller funktion, konstruktion, produktion och underhåll.

Green Flow-systemet har utvecklats som ett smidigt tillval som enkelt kan installeras i våra prefabricerade badrum. Tillsammans med andra tekniska installationer i badrummen kan Green Flow installeras i ett slutet tekniskt schakt med åtkomst framifrån och bakifrån, beroende på hur duschkabinerna är inbyggda i din byggnad.

Vi vet att tekniska schakt ofta kan vara en komplex fråga vid projekteringen av ett bygge. De ska helst inte ta för mycket plats, men samtidigt rymma så många tekniska installationer som möjligt.

Det har varit en viktig aspekt i utvecklingen av Green Flow. Vi har hjälpt många kunder med konstruktion av tekniska schakt och kan även hjälpa dig – då får man enkelt utrymme för att spara vatten.

KONTAKTA OSS

DIN LEVERANTÖR AV PREFABRICERADE BADRUM

VI STÅR REDO ATT GE DIG RÅD

Om du har några frågor eller behöver vägledning är du alltid välkommen att kontakta oss.

Som experter på prefabricerade badrum erbjuder vi kompetent rådgivning som kan hjälpa dig att skapa den bästa badrumslösningen till ditt projekt.

Vi ser fram emot att höra av dig.