Certifieringar & godkännanden

Green Box är dokumenterat godkänd och certifierad

På Green Box fokuserar vi på att erbjuda våra kunder ett dokumenterad trygghet för kvaliteten på våra prefabricerade badrum. På den här sidan har vi samlat alla våra godkännanden och certifieringar som du kan läsa mer om.

RISE

Green Box är tredjepartsgodkänd av RISE Research Institutes of Sweden.

Godkännandet är en dokumentation av kvaliteten på våra prefabricerade badrum och verifierar att badrummen produceras och levereras i enlighet med kraven och standarderna i svensk bygglagstiftning.

Säker Vatten

Green Box-badrum är tillverkade enligt Säker Vattens branschregler för VVS-installationer och kan levereras med godkända installationsmanualer. Det är din garanti för att Green Box badrumsmoduler uppfyller och kan installeras i enlighet med gällande svenska branschregler.

SINTEF approval

Prefabricerade badrum från Green Box är de enda danskproducerade badrummen som har SINTEF-godkännande, vilket är det högsta tekniska godkännandet i Skandinavien.

Våra badrum har bland annat testats med 10 cm vattentryck på golvet i två veckor och spolats med högt tryck på väggboxar.

Alla tekniska installationer har testats individuellt, och flera delar har testats på DTU, Danmarks tekniska universitet. Som en del av godkännandet har även fabrikens system setts över, bland annat inköp, godsmottagning, kvalitetssäkring och utbildningsprocesser.

TGA

Tack vare vår innovativa lättviktskonstruktion har Green Box – som den enda tillverkaren av lätta, prefabricerade badrum i Danmark – ett TGA (Teknisk Godkendelse til Anvendelse, tekniskt godkännande för användning).

För våra kunder innebär det en extra dokumenterad trygghet för kvaliteten på våra prefabricerade badrum. Ett TGA innebär att det är tredjepartsverifierat att Green Box-badrum är producerade i enlighet med gällande lagstiftning för våtrum när detta jämförs med den medföljande KS-dokumentationen.

TGA är ett frivilligt godkännandesystem som deklarerar produktegenskaper och samtidigt anger hur egenskaperna förhåller sig till dansk bygglagstiftning.

CE-Certifiering

Green Box A/S är certifierat enligt DS/EN 1090-2

Det innebär att vårt interna kvalitetssäkringssystem (FPC) uppfyller de internationella kraven i EN 1090-1 och att vi därmed kan leverera CE-märkt stål till alla våra prefabricerade badrum i utförandeklasserna EXC1 och EXC2 samt deklarationsmetoderna 1, 2, 3B och 3A.

Med CE-märkningen garanteras du att dina prefabricerade badrum från Green Box är tillverkade i enlighet med de gemensamma europeiska kraven för tillverkning av byggstål som införts av Europeiska kommissionen.

Som en del av certifieringen har alla processer som rör stål kartlagts och kontrollerats, från projektering till förpackning av de färdiga badrummen.

Brandtest

Prefabricerade badrum från Green Box är testade och tredjepartsgodkända av Danska Brand- och Säkerhetsinstitutet (DBI) för att skapa lägenhetsväggar både i enlighet med brandkrav och ljudkrav på 55 dB.

När två badrum placeras bredvid varandra får man ett brandmotstånd på EI60 och en ljudnivå på 52 dB. Samtidigt slipper man installera en tung vägg mellan lägenheterna i sitt hus och får 20 cm mer utrymme i varje lägenhet.

Relevant dokumentation kan tillhandahållas på begäran.

Patent

Ända sedan företagets start har vi på Green Box utvecklat och testat konstruktionen av våra badrum, som idag är patenterad i Danmark och EU.

Vi har ett gemensamt ansvar

Badrum med minimal miljöpåverkan

Omtanke om miljön är en integrerad del av vårt sätt att arbeta på Green Box. Det återspeglas som en naturlig del i våra prefabricerade badrum, som tillverkas med fokus på minimal miljöpåverkan.

Green Box använder endast material som är godkända för Svanenmärkt byggnation och kan även leverera EPD:er för alla material. Green Box-badrum kan dessutom tillverkas enligt erkända miljö- och byggnadscertifieringar. DGNB- och BREEAM-certifierat hotellbyggande är en av våra referenser.

Med vår unika lättviktskonstruktion levererar vi badrum som endast innehåller betong i golven. Då får man ett prefabricerat badrum med lågt CO2-avtryck, vilket också kan bidra till att minska byggnadens totala CO2-avtryck.

KONTAKTA OSS

DIN LEVERANTÖR AV PREFABRICERADE BADRUM

VI STÅR REDO ATT GE DIG RÅD

Om du har några frågor eller behöver vägledning är du alltid välkommen att kontakta oss.

Som experter på prefabricerade badrum erbjuder vi kompetent rådgivning som kan hjälpa dig att skapa den bästa badrumslösningen till ditt projekt.

Vi ser fram emot att höra av dig.