Green Box

Experter på prefabricerade badrum

”We do these things not because they are easy, but because they are hard”

 

John F. Kennedy

Vi sätter nya standarder

En kultur som bärs av innovation

På Green Box tänker vi innovativt, och vi utmanar ständigt oss själva för att kunna ta täten i utveckling och produktion av marknadens föredragna prefabricerade badrum.

Citatet från John F. Kennedys berömda måntal från 1962 är en viktig riktlinje i vårt arbete och har genom åren blivit grunden för den kultur och det DNA som idag präglar Green Box.

Men vad betyder det? För oss handlar det om att inte låta oss styras av det välkända utan hela tiden tänja på gränserna och utforska nya möjligheter. Och även om något verkar svårt är det inte en anledning att inte utforska det. Tvärtom. Det är just genom nyfikenhet och viljan att utmana det som är omedelbart möjligt som vi kan skapa innovativa lösningar och därmed sätta nya standarder.

Att gå i bräschen kräver både kunskap, resurser och inte minst mod. Det är inte alltid lätt, det kan faktiskt ofta vara svårt. Men det är även det som gör det utmanande och spännande.

Med ambitionen att leverera prefabricerade badrum av högsta kvalitet till byggbranschen nu och i framtiden har vi ett ständigt fokus på innovation, hög kvalitet och en hållbar inställning som kan mätas hela vägen genom vår danska produktion och ut till byggarbetsplatsen.

Vårt
ansvar

Hänsyn till miljö och resurser

Badrum med lågt CO2-avtryck

På Green Box vill vi bidra till hållbarare byggen med lösningar som gynnar både ekonomi och miljö. Det är en del av vårt ansvar. Därför arbetar vi ständigt med optimeringar och fokus på att skapa prefabricerade badrum som är så miljövänliga som möjligt.

Innovation och utveckling utgör avstamp för vår ambition att bidra till den gröna omställningen i byggbranschen, och med ett innovativt och miljöorienterat fokus bidrar vi till att sätta nya standarder.

Vi använder endast material som är godkända för Svanenmärkt byggnation och kan även leverera EPD:er för alla material. Våra badrum kan dessutom tillverkas enligt alla erkända miljö- och byggnadscertifieringar.

Green Box bygger på en lättviktskonstruktion och innehåller endast betong i golven. Det leder till att man får ett prefabricerat badrum med lågt CO2-avtryck. Green Box badrum släpper ut ca 3 kg CO2/m2/år.

Green Box är typgodkänd av RISE Research Institute of Sweden. Godkännandet verifierar att badrummen är producerade och levererade enligt den svenska bygglagstiftningens krav och standarder. För dig innebär det extra dokumenterad säkerhet för kvaliteten på våra badrum.

vision, mission och värderingar
Vision

Green Box A/S stärker byggbranschens konkurrenskraft genom att underlätta och förbättra byggprocessen genom att använda tekniska, hållbara och innovativa lösningar inom prefabricerade lättviktsbadrum.

Mission

Green Box A/S:s mission är att skapa ett företag som sticker ut genom att leverera färdiga och prisvärda lättviktsbadrum i en kombination av stål och betong. Våra badrum väger bara en tredjedel av traditionella, prefabricerade badrum och är betydligt mer flexibla när det gäller kundanpassning. Vi prioriterar alltid högsta kvalitet och genom våra lösningar och rådgivning minskar vi utmaningar i byggprocessen och ökar färdigställandet i bygget.

Värderingar

Trovärdighet

Vi betonar trovärdighet i vårt arbete. Det innebär att vi är ärliga, pålitliga och håller vad vi lovar både internt i företaget och i vårt samarbete med kunder. Vi strävar efter att bygga upp långvariga och förtroendefulla relationer med våra kunder, och vi ser till att våra handlingar överensstämmer med våra värderingar.

 

Innovativa

Vi är engagerade i att vara innovativa och ta oss an utmaningar. Vi satsar inte på enkla lösningar utan är alltid redo att ta itu med de komplicerade uppgifter som vid första anblicken kan verka omöjliga. Det innebär att vi ständigt letar efter nya och unika lösningar som tillfredsställer våra kunders behov på ett innovativt sätt. Vi arbetar nära våra kunder för att identifiera deras specifika utmaningar och skapa skräddarsydda lösningar.

 

Ömsesidighet

Vi prioriterar ömsesidighet i vårt samarbete med både interna och externa intressenter. Det innebär att vi strävar efter att skapa en win-win-situation där båda parter drar nytta av samarbetet. Vi lyssnar på våra kunders behov och önskemål och vi arbetar nära dem för att säkerställa att deras förväntningar uppfylls. Vi anser även att ett gott samarbete bygger på öppen kommunikation och respekt för varandras åsikter och idéer.

 

Kvalitet

Vi lägger stor vikt vid kvalitet i allt vi gör. Det innebär att det vi levererar alltid är väl genomarbetat. Vi ser till att våra lättviktsbadrum är av högsta kvalitet och uppfyller alla relevanta standarder och krav. Vi kontrollerar noggrant varje detalj för att säkerställa att våra produkter uppfyller våra höga krav när det gäller hållbarhet, funktion och estetik. Vi är även fast beslutna att tillhandahålla en förstklassig serviceupplevelse och se till att våra kunder är helt nöjda med våra produkter och samarbeten.

Nyheter

Senaste nytt

Följ med i aktuella aktiviteter och historier

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna från Green Box och lär dig mer om framtidens badrum för byggbranschen.

Läs om våra senaste projekt och aktiviteter och låt dig inspireras av trender och tendenser inom badrumslösningar med fokus på innovation, hållbarhet, design och användarvänlighet.

Historien bakom green box A/s

Green Box påbörjade sin resa 2014 med avstamp i ett behov på marknaden av prefabricerade badrum med låg installationshöjd och låg vikt.

Produktionen började i liten skala med en fabrikshall på 500 m2 i den danska staden Holstebro.

Från allra första början har vi haft ett naturligt fokus på digitalisering, optimering av processer och miljövänlig produktion. Vi har målmedvetet utvecklat och testat konstruktionen av våra badrum, som idag är patenterad i Danmark och EU.

Det har gjort att vi har begett oss ut på en tillväxtresa fram till idag, då vi har ca 150 engagerade medarbetare och producerar ca 4 000 badrum per år.

Under resans gång har vi ersatt fabrikshallen i Holstebro med större produktionslokaler i staden Aulum som ligger mellan Herning och Holstebro på Jylland. Alla Green Box-badrum kommer därför även fortsättningsvis att tillverkas på vår egen fabrik i Danmark. Under hösten 2023 etablerade vi kontor och showroom i Stockholm, varifrån ett erfaret säljteam sköter vår verksamhet i både Sverige och Norge.

2021 blev Green Box en del av A/S Motortramp, group, som idag är majoritetsägare i bolaget.

Vill du bli vår nya kollega?

Bli en del av Green Box-teamet

Green Box är ett företag i snabb utveckling med höga ambitioner.

Vi sysselsätter idag ca 150 medarbetare, men är alltid på jakt efter nya duktiga kollegor till både vår produktion och administration.

Vi annonserar regelbundet ut lediga tjänster under Jobb och karriär. Här kan du hålla ett öga på om vi har aktuella jobbmöjligheter som matchar dina kvalifikationer.

Om du inte hittar exakt det du söker är du alltid välkommen att skicka in en spontanansökan till oss.

Utmärkelser

Tillväxtresa ger prestigefulla priser

Ända sedan starten 2014 har Green Box A/S varit på en fantastisk tillväxtresa som redan har belönats med flera framstående utmärkelser.

Vi är oerhört stolta över var och en av de fina utmärkelser som motiverar och inspirerar oss att fortsätta optimera och utveckla våra prefabricerade badrum med fokus på hög kvalitet och innovation.

BØRSEN Bæredygtig case 2022

Med Børsen Bæredygtig Case hyllar Børsen de företag som driver den gröna omställningen med konkreta projekt. 2022 gick priset till Green Box A/S.

BØRSEN GAZELLE 2020

2020 utsågs Green Box A/S till Børsen Gazelle med en tillväxt på 748 %.

BØRSEN GAZELLE 2019

2019 fick Green Box A/S en Børsen Gazelle efter en tillväxt på 950 %.

Vækstiværksætterprisen (Tillväxtentreprenör-priset) 2017

2017 mottog Green Box utmärkelsen Vækstiværksætterprisen av företagsrådet Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande. Priset delades ut på grundval av Green Box utveckling och implementering av en innovativ affärsmodell samt för betydande tillväxt som realiserats på bara några år.

KONTAKTA OSS

DIN LEVERANTÖR AV PREFABRICERADE BADRUM

VI STÅR REDO ATT GE DIG RÅD

Om du har några frågor eller behöver vägledning är du alltid välkommen att kontakta oss.

Som experter på prefabricerade badrum erbjuder vi kompetent rådgivning som kan hjälpa dig att skapa den bästa badrumslösningen till ditt projekt.

Vi ser fram emot att höra av dig.